„ZIELONE STRONY” – MAGAZYN FUNDACJI O ZDROWIU I AKTYWNYM STYLU ŻYCIA

5 listopada 2013

„ZIELONE STRONY” – MAGAZYN FUNDACJI O ZDROWIU I AKTYWNYM STYLU ŻYCIA

Z  wielką przyjemnością zapraszamy do lektury nowego magazynu „Zielone Strony”. Mamy nadzieje, że będzie to kopalnia wiedzy dla wszystkich, którzy są zainteresowani aktywnością fizyczną, zdrowym odżywianiem, wolontariatem oraz ekologią. „Zielne Strony” to magazyn przeznaczony dla czytelników, którzy chcą cieszyć się zdrowiem i dobrą kondycją.

Dotychczas ukazały się już dwa numery magazynu. W pierwszym opowiadaliśmy o skutecznej walce ze stresem, wolontariacie pracowniczym oraz joggingu. Wrześniowy numer spotkał się z dużym zainteresowaniem dlatego z pozytywną energią przystąpiliśmy do redagowania następnego numeru. Właśnie ukazało się drugie wydanie „Zielonych Stron”, w którym zapoczątkowaliśmy m.in. cykl „Ekologia na co dzień”. W numerze eksperci podpowiadają jak żyć w zgodzie z naturą poprzez segregacje śmieci, oszczędzanie wody i energii elektrycznej. Zachęcamy także wszystkich czytelników do aktywnego wypoczynku. W najnowszym wydaniu proponujemy czytelnikom spędzenie jesiennych dni na wycieczkach rowerowych.

Zielone Strony” to nie tylko porady specjalistów na temat zdrowego trybu życia ale także zbiór najświeższych informacji o działaniach Fundacji oraz jej planach i pomysłach na przyszłość. Serdecznie zachęcamy do lektury!

– Magazyn przygotowywany jest w cyklu co 2-3 tygodnie, a jego drukowana wersja dostępna jest w oddziałach BOŚ.

Pobierz „Zielone Strony” w wersji PDF: