ROZPOCZYNAMY NOWY ROK SZKOLNY – ZAPRASZAMY DO KONTAKTU

29 sierpnia 2013

ROZPOCZYNAMY NOWY ROK SZKOLNY – ZAPRASZAMY DO KONTAKTU

Fundacja rusza z ofertą na rok szkolny 2013/2014. Zapraszamy dyrektorów szkół wszystkich typów, a także nauczycieli i rodziców do zapoznania się z naszą ofertą. Udział w konkursach fundacji jest bezpłatny. Do wygrania cenne nagrody oraz granty na dofinansowanie sklepików.

Obecnie trwa rekrutacja do dwóch projektów:

„Sklepiki szkolne – zdrowa reaktywacja” – pomagamy przebudować sklepik w szkole i zmienić jego asortyment na zdrowszy. Zgłoszenia przyjmujemy do 20 września 2013, a do 6 października br. należy przesłać gotowy projekt. Najlepsze projekty otrzymają dofinansowanie. Zgłoś się >>

Dla najmłodszych uczniów (szkoła podstawowa – klasy I-III) przygotowaliśmy projekt „Zdrowo jem, więcej wiem”. To już 4 edycja konkursu, na zgłoszenia czekamy do końca września 2013. Jest to projekt całoroczny, na który składa się szereg ciekawych lekcji, konkursów i spotkań z rodzicami. Zgłoś się >>

Jednocześnie trwa inny projekt „Szkolne Smaki”:

W najbliższym tygodniach odwiedzimy kolejne miasta wojewódzkie, gdzie organizujemy konferencje poświęcone organizacji żywienia w szkołach. Już 18 września będziemy w Olsztynie, a następnie w Krakowie, Szczecinie i Bydgoszczy. Do udziału w spotkaniach zapraszamy dyrektorów, intendentów i wszystkie osoby zainteresowane tematem. Zgłoś się >>

Więcej informacji i bezpłatna rejestracja do wszystkich projektów na stronie: www.aktywniepozdrowie.pl