LOGO BOŚ NA ZNACZKACH POCZTOWYCH!

30 października 2017

LOGO BOŚ NA ZNACZKACH POCZTOWYCH!

Bank Ochrony Środowiska to jedyny bank w Polsce, którego logo jest obecne na znaczkach pocztowych. Jak to możliwe? Odpowiadają za to trzy słowa: „Świat Oczami Młodych”!

Projekt organizowany przez Fundację Banku Ochrony Środowiska i Pocztę Polską został zwieńczony galą podsumowująca jego I edycję. Wydarzenie miało miejsce 25 października 2017 r. w siedzibie Poczty Polskiej.

Gośćmi gali konkursu „Świat Oczami Młodych” byli: prezes Banku Ochrony Środowiska Bogusław Białowąs, dyrektor Departamentu Marketingu BOŚ Paweł Anyszewski, członek zarządu Poczty Polskiej Tomasz Dąbrowski, dyrektor Biura Filatelistyki Poczty Polskiej Ewa Anna Zych, prezes zarządu Fundacji Banku Ochrony Środowiska Mariusz Gierej oraz wiceprezes zarządu Fundacji Banku Ochrony Środowiska Barbara Lewicka-Kłoszewska. Uczniom i ich opiekunom nagrody wręczyli przedstawiciele Poczty i BOŚ.

– Konkurs „Świat oczami młodych” jest kolejną już inicjatywą Fundacji BOŚ promującą zdrowy tryb życia. Jestem przekonany, że podobnie jak i inne projekty Fundacji przyniesie on realną wartość dodaną inspirując młodzież do głębszego zainteresowania się sportem, skutecznie kształtując prozdrowotne postawy młodych ludzi – mówił podczas gali Bogusław Białowąs, Prezes Zarządu BOŚ.

Zadaniem uczestników konkursu było zaprojektowanie znaczka pocztowego spójnego z hasłem tegorocznej edycji, które brzmiało „Czas na zdrowie”. W 2017 roku do konkursu zgłosiło się aż 1100 placówek, szkół i domów kultury. Konkursem zostało objętych ponad 20 tysięcy uczniów. Otrzymaliśmy 1455 najlepszych prac konkursowych, spośród których wyłoniliśmy 3, które zostały wydane jako pełnowartościowe znaczki pocztowe, każdy w nakładzie 100 tysięcy sztuk.

Sukces konkursu spowodował podjęcie decyzji o uruchomieniu kolejnej edycji.