zakreceni

PG baner www fbosPlanujeGotuje.pl to serwis internetowy i aplikacja mobilna zawierająca bazę przepisów kulinarnych, które powstały podczas realizacji wielu projektów Fundacji Banku Ochrony Środowiska od początku jej działania, czyli od 2010 roku. Ciekawym elementem aplikacji jest kreator jadłospisu, czyli narzędzie umożliwiające komponowanie własnej diety z wybranych posiłków dostępnych na stronie lub w aplikacji.

Więcej informacji na: www.planujegotuje.pl

brudnoTu strona fbos"Brudno Tu" uruchomiliśmy jako wakacyjną akcję obywatelską dążącą do likwidacji dzikich wysypisk, ale przekształciliśmy ją w projekt funkcjonujący cały rok. Zachęcamy mieszkańców i turystów do zgłaszania i monitorowania zaśmieconych miejsc. W ramach projektu współpracujemy z gminami, pomagając im wypełniać ustawowe obowiązki. Dzięki akcji udało się znaleźć ponad 500 nielegalnych wysypisk.

Więcej na www.aktywniepozdrowie.pl zakładka BrudnoTu!

WWW APZ strona fbosJeśli interesujesz się zdrowym odżywianiem i chcesz poznać jego wszystkie zasady, zapraszamy Cię na portal www.aktywniepozdrowie.pl.

Znajdziesz tam wiele artykułów pisanych przez ekspertów. Może zainteresują Cię pomysłowe przepisy na zdrowe śniadanie, obiad i kolację? Zostały one przygotowane w oparciu o zasadę sezonowości owoców i warzyw. Są skomponowane tak, żeby dostarczały wszystkich potrzebnych składników odżywczych.

Dla osób zainteresowanych dietami, nie koniecznie odchudzającymi, przygotowaliśmy dział DIETY.

Dociekliwi konsumenci znajdą ciekawe informacje w dziale DOWIEDZ SIĘ CO JESZ.