Akademia Zdrowia w BOŚ BANKU

25 majaa 2018

wyklad1W ramach obchodów Miesiąca Eko Rodziny Fundacja BOŚ zorganizowała dla pracowników Banku Ochrony Środowiska oraz ich rodzin serię wykładów i warsztatów o zdrowym odżywianu.

W środę 23 maja 2018 r. biuro Centrali BOŚ odwiedzili rodzice naszych pracowników, którzy z zapartym tchem wysłuchali wykładu pt. "Zdrowa dieta po 60." poprowadzonego przez dr inż. Danutę Gajewską - Prezes Polskiego Towarzystaw Dietetyki. Spotkanie zmieniło się w żywą dyskusję, pełną praktycznych informacji i ciekawych pytań. Spotkanie tak bardzo spodobało się seniorom, że w czerwcu planujemy kolejne takie wydarzenie!

Z kolei w czwartek 24 maja 2018 r. zaprosiliśmy wszystkich pracowników na wykład pt. "Żywienie rodziny - to proste!". Wykład poprowadziła dr inż. Anna Harton z Katedry Dietetyki Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. Dużą część uwagi podczas wykładu poświęciliśmy prawidłowemu żywieniu dzieci. Dowiedzieliśmy się, jak to co jedzą wpływa na ich nastrój, aktywność i zdrowie.

Oczywiście po zakończeniu wykładów nie mogło zabraknąć zajęć praktycznych. Zarówno pracownicy, jak i ich rodzice chętnie przystąpili do przygotowywania dla siebie i dla innych zdrowego poczęstunku - koktajli warzywno-owocowych!

wyklad3 wyklad2 wyklad4