AKADEMIA ZDROWIA FUNDACJI BOŚ

12 marca 2018

akademia zdrowiaW piątek 9 marca odbył się kolejny wykład dla pracowników Banku Ochrony Środowiska z cyklu "Akademia Zdrowia Fundacji BOŚ". Tym razem mieliśmy przyjemność wysłuchać wykładu prof. dr hab. Iwony Wawer z Wydziału Farmaceutycznego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Pani profesor poprowadziła fascynujący wykład pt. "Racjonalna suplementacja diety". Dowiedzieliśmy się jakich witamin i składników mineralnych brakuje w diecie Polaków, jak uzupełnić te braki suplementami i czym kierować się przy wyborze preparatów z suplementami. Pani profesor cierpliwie odpowiadała na wszystkie pytania słuchaczy i rozwiała wiele naszych wątpliwości.

Wykłady z cyklu "Akademia Zdrowia Fundacji BOś" cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem pracowników Grupy BOŚ. Do tej pory spotykaliśmy się przy okazji wykładów na takie tematy jak zanieczyszczenie powietrza czy profilaktyka w walce z chorobami nowotworowymi u dzieci.