NOWE NARZĘDZIE DO PLANOWANIA ZDROWEJ DIETY!

08 listopadaa 2017

PG baner aktualnoscNa stronie PlanujeGotuje.pl zgromadziliśmy wszystkie przepisy AKTYWNIE PO ZDROWIE. Już teraz możesz stworzyć swój własny jadłospis nawet na 7 dni, a kreator sam podliczy kaloryczność posiłków, zawartość białka, tłuszczu, witamin i składników mineralnych.

Chroniczne zmęczenie, brak energii, bóle głowy i stawów – brzmi znajomo? Te dolegliwości nie zawsze wiążą się tylko ze stresem, przepracowaniem i zanieczyszczeniem powietrza. W wielu przypadkach mogą być efektem złej diety. Czy zaspokojenie głodu „byle czym” idzie w parze z dostarczeniem organizmowi odpowiednich składników odżywczych? Nie. Większość Polaków nie wie jak się odżywiać i nie ma dostatecznej wiedzy ani czasu, by przygotowywać pełnowartościowe posiłki.

Od teraz strona internetowa PlanujeGotuje.pl podpowie jak to zrobić. To właśnie tam znajdziecie blisko tysiąc przepisów z podliczoną wartością odżywczą i kalorycznością, a do tego kreator jadłospisu umożliwiający skomponowanie własnej diety i pobranie gotowej listy zakupów.

PlanujeGotuje.pl to serwis internetowy, gdzie znajdziemy blisko tysiąc przepisów, które możemy filtrować zarówno pod kątem posiłków (śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja), jak i ulubionych składników (np. kasze, ziarna, ryby, warzywa, owoce, drób). W dziale „Fit” znajdziecie posiłki wegetariańskie, wegańskie, bezmleczne, bezglutenowe oraz specjalnie skomponowane diety 1500, 1750, 2000, 2500 kcal przygotowane przez ekspertów – dietetyków.

Najważniejszy jest jednak kreator jadłospisu, czyli narzędzie umożliwiające komponowanie własnej diety z wybranych posiłków dostępnych na stronie lub w aplikacji. Po „przeciągnięciu” wybranych dań w konkretne miejsca w kalendarzu (poniedziałek, wtorek, środa, czwartek itd.) otrzymujemy dzienne i tygodniowe podsumowanie kalorii i wartości odżywczej oraz gotową listę zakupową, potrzebną do przygotowania potraw. Nasz zdrowy i zbilansowany kalendarz możemy dowolnie edytować, dodając i usuwając różne dania. Możemy w każdym tygodniu jeść takie same posiłki lub tworzyć zupełnie nowe jadłospisy!