uczniowie

Chcesz wygrać ciekawe nagrody dla siebie i szkoły? Zobacz w jakich programach możesz wziąć udział.

Niezależnie od tego do jakiej chodzisz szkoły, możesz poprosić nauczyciela, żeby zgłosił ją do udziału w naszych programach. Wszystkie konkursy pozwolą wykazać się zdolnościami organizatorskimi, a także kreatywnością.

ZJWW strona fbos"Zdrowo jem, więcej wiem" to perła w koronie naszych działań. Wśród dzieci z zerówek i klas I-III szkół podstawowych promujemy zdrowy styl życia. W trakcie zajęć prowadzonych przez cały rok szkolny, realizowanych przez nauczycieli zgodnie z naszymi scenariuszami, które wpisują się w podstawy programowe MEN, dzieci w nieszablonowy sposób zdobywają wiedzę na temat zdrowego stylu życia, w tym odżywiania i roli aktywności fizycznej.

Więcej na www.aktywniepozdrowie.pl zakładka Zdrowo jem, więcej wiem!

Więcej na www.aktywniepozdrowie.pl zakładka Oczami Młodych!

PNS strona fbosPoprzez "Postaw na Słońce" promujemy Odnawialne Źródła Energii, a w szczególności fotowoltaikę. Pomagamy przekonać się, że korzystanie z energii słońca w domu jest nie tylko możliwe, ale i opłacalne. Wiedzę o OZE przekazujemy młodzieży szkolnej, a za jej pośrednictwem również dorosłym - właścicielom domów jednorodzinnych, gospodarzom samorządów i zarządcom nieruchomości. Oprócz uczniów, swoją wiedzą podzielili się również eksperci zajmujący się technologiami OZE oraz przedstawiciele Banku Ochrony Środowiska.

Więcej na www.aktywniepozdrowie.pl zakładka Postaw na Słońce!

EKOMODEL logo domek kontraUczestnicy konkursu "EkoModel" wykonują makiety i modele, które promują eko-instalacje w domach jedno- i wielorodzinnych. Konkurs kierowany jest do każdego chętnego: osób indywidualnych, grup czy instytucji. Modele konkursowe oceniane są przez komisję składającą się z modelarzy, ekologów Banku Ochrony Środowiska i oczywiście przez nasz zespół.

Więcej na www.aktywniepozdrowie.pl zakładka EkoModel!

CNZ strona fbos"Czas na Zdrowie" to promowanie zdrowej żywności i ekologicznego rolnictwa wśród uczniów, ale także dorosłych. We współpracy z nami młodzież organizuje lokalne festyny zdrowia, skierowane nie tylko do szkoły, ale do całej wspólnoty lokalnej. W ich ramach odbywają się pokazy naszych filmów edukacyjnych, degustacja żywności ekologicznej, czy też grupowe aktywności fizyczne na świeżym powietrzu.

Więcej na www.aktywniepozdrowie.pl zakładka Czas na Zdrowie!

SOM banery FBOS"Świat oczami młodych" to konkurs dla młodzieży w wieku 10-19 lat, przygotowany we współpracy z Pocztą Polską. Dzięki niemu promujemy wśród młodych ludzi zarówno zdrowy tryb życia, jak i filatelistykę. Program kierujemy do szkół, domów kultury, warsztatów terapii zajęciowej i innych jednostek oświatowych, a polega on na zaprojektowaniu znaczka pocztowego. Na podstawie trzech najlepszych prac zostaną wyemitowane znaczki pocztowe, na których znajdzie się nazwisko autora, skrócona nazwa placówki oraz nasze logo.