studenci

brudnoTu strona fbos"Brudno Tu" uruchomiliśmy jako wakacyjną akcję obywatelską dążącą do likwidacji dzikich wysypisk, ale przekształciliśmy ją w projekt funkcjonujący cały rok. Zachęcamy mieszkańców i turystów do zgłaszania i monitorowania zaśmieconych miejsc. W ramach projektu współpracujemy z gminami, pomagając im wypełniać ustawowe obowiązki. Dzięki akcji udało się znaleźć ponad 500 nielegalnych wysypisk.

Więcej na www.aktywniepozdrowie.pl zakładka BrudnoTu!

EKOMODEL logo domek kontra

Uczestnicy konkursu "EkoModel" wykonują makiety i modele, które promują eko-instalacje w domach jedno- i wielorodzinnych. Konkurs kierowany jest do każdego chętnego: osób indywidualnych, grup czy instytucji. Modele konkursowe oceniane są przez komisję składającą się z modelarzy, ekologów Banku Ochrony Środowiska i oczywiście przez nasz zespół.

Więcej na www.aktywniepozdrowie.pl zakładka EkoModel!

Zielona laweczkaProjekt "Zielona Ławeczka" niczym magiczna różdżka zamienia szare osiedla w kolorowe zakątki i skwery, których symbolem jest właśnie zielona ławeczka. Mieszkańcy, korzystając z przyznawanych przez nas grantów, wspólnie ożywiają miejsca wokół bloków, a także tworzą przestrzeń do spotkań i odpoczynku. W projekcie biorą udział zespoły sąsiedzkie, które projektują i tworzą osiedlowe ogródki.

Więcej na www.aktywniepozdrowie.pl zakładka Zielona Ławeczka!

WWW APZ strona fbosJeśli interesujesz się zdrowym stylem życia, szukasz pomysłu na pożywne i łatwe w przygotowaniu obiady, zapraszamy Cię na nasz portal www.aktywniepozdrowie.pl, gdzie znajdziesz ponad 200 artykułów pisanych przez ekspertów z zakresu żywienia człowieka oraz aktywności fizyczne. Znajdziecie tu również zabawne felietony pod przewrotną nazwą „Zdrowym zezem” oraz porcję humorystycznych obrazków.